Naar buiten met die lipoedeem benen!

Het is deze dagen prachtig buiten. Rijp op grond, een heerlijk winters zonnetje in je gezicht. De natuur wordt hier en daar weer langzaam wakker. Dit is een hele mooie tijd om er lekker op uit te gaan en een mooie ochtendwandeling te maken.

Ik weet als geen ander hoe lastig het kan zijn om te gaan bewegen als je lipoedeem hebt. Je benen doen zeer en verzuren snel. En om bij de sportschool tussen de jonge fitte meiden te gaan staan in een hippe sportlegging voelt dan vaak ook als een belemmering. Maar het is zo ontzettend belangrijk om voldoende te bewegen.

 

Daarom adviseer ik mijn cliënten om gewoon te beginnen met een wandeling. Dagelijks wandelen heeft vele voordelen. Zo verlaagt het je bloeddruk en cholesterolgehalte in je bloed. Daarnaast verbetert wandelen niet alleen jouw conditie, maar ook de conditie van je hart en bloedvaten. En we weten allemaal hoe belangrijk een goede doorbloeding is voor vrouwen met lipoedeem.

 

Ik zeg altijd; ‘doe wat je vandaag kunt, en morgen een stukje meer’. Leg de lat steeds een stukje hoger, of ‘verder’ in dit geval. Hoe meer je wandelt, hoe meer je ook het vermogen van je longen vergroot om zuurstof op te nemen. Je zult zelf merken dat je uithoudingsvermogen echt een boost krijgt.

 

En wist je dat wandelen ook een positief effect heeft op je humeur? Door te wandelen maak je het geluk hormoon serotonine aan. Dit wordt aangemaakt wanneer je beweegt en/of mooie dingen aanschouwt. De combinatie van mooie natuur en bewegen zijn dus perfect voor de aanmaak van serotonine.

 

Juist wanneer je lipoedeem hebt is het dus belangrijk om te gaan bewegen. En gebruik te maken van de vele voordelen die een wandeling je kan bieden. Om zo weer een extra stap te zetten in de aanpak van je lipoedeem. Het kost niks, alleen wat motivatie!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en