Wat doen onze bloedvaten?

Ons bloedvatenstelsel is een verzamelnaam voor de slagaders, aders en haarvaten. Ze maken deel uit van de bloedsomloop en zorgen dat ons bloed door het gehele lichaam wordt geleid.

De haarvaten of capillairen zijn de kleine bloedvaten die rond onze organen liggen. Kort samengevat zorgen ze ervoor dat zuurstofrijk bloed naar het hart, de spieren, de huid en onze organen wordt getransporteerd. En dat afvalstoffen worden afgevoerd. Bij een volwassene pompt het hart gemiddeld zo’n 70 keer per minuut en wordt er zo’n 4 à 5 liter bloed rondgepompt. In totaal zijn je bloedvaten zo’n 100.000 kilometer lang. Als je alle bloedvaten achter elkaar zou leggen, kun je meer dan twee rondjes om de wereld maken.

Het is van groot belang dat het bloedvatenstelsel optimaal functioneert. We zien echter bij veel vrouwen dat dit niet het geval is, en zeker niet bij vrouwen met lipoedeem.  De openingen van de haarvaten of capillairen worden dichtgedrukt door de grote hoeveelheid vetcellen in het bindweefsel. Hierdoor kan het weefselvocht met afvalstoffen niet voldoende afgevoerd worden. Waardoor er naast de vet- ook een vochtophoping ontstaat.

Weefsels met een slechte bloedvoorziening hebben manipulatie nodig om weer goed te kunnen functioneren. Doormiddel van de intensieve massagetherapie die we inzetten tijdens de Quadrivas behandelingen wordt de microcirculatie geactiveerd en de weefsels raken beter doorbloed. De therapie spreekt je lichaamseigen kracht aan zodat het lichaam zijn normale functioneren weer op kan pakken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en