Praten met andere vrouwen die leven met lipoedeem

In de vrouwencirkels delen we onze ervaringen met elkaar

Dagelijks praat ik in mijn praktijk met vrouwen die leven met lipoedeem. Hierdoor weet ik hoe krachtig het is om jouw verhaal te vertellen. Om je gehoord te voelen en samen te zijn met gelijkgestemden. Dit wil ik delen met jou tijdens mijn vrouwencirkels.

Waarom een vrouwencirkel zo belangrijk is voor jou en voor mij!

Check icon

Lipoedeem is ook geestelijk zwaar

Naast de lichamelijke belemmeringen, laat lipoedeem ook geestelijk haar sporen achter. Bijvoorbeeld door de vooroordelen in je omgeving. Het is goed om hier over te praten met vrouwen die weten wat jij doormaakt.

Check icon

Tijd voor jezelf

We maken voor iedereen tijd vrij, voor ons gezin, onze partner of ons werk. Maar zelden echt voor ons zelf. Terwijl dat juist enorm belangrijk is. Een vrouwencirkel gaat even alleen om jou! Een moment voor jezelf.

Check icon

Leren van andere

We hebben allemaal 'ons verhaal met lipoedeem'. Met raakvlakken, maar ook met een persoonlijk kijk. Door te luisteren naar hoe anderen omgaan met lipoedeem krijg je nieuwe inzichten die jouw kunnen helpen.

Check icon

Delen is helen

Gedeelde smart is halve smart zei mijn Oma altijd. En dat is natuurlijk ook zo. Alleen al het gevoel dat je er niet alleen voor staat maakt je sterker. Dit helpt ieder van ons om te kunnen helen.

Ook geestelijk heeft lipoedeem een grote impact op het dagelijkse leven van vrouwen.

Praten met lotgenoten is daarom een belangrijke stap in het helingsproces. Maak bewust tijd vrij voor deze investering in jezelf!

Wanneer nam jij voor het laatst echt tijd voor jezelf?

Waarschijnlijk moet je hier diep over nadenken. We hebben in het dagelijkse voor iedereen tijd. Voor onze kinderen, voor onze partner, voor familie, vrienden, en misschien nog wel het meest voor ons werk. Maar zelden plannen we bewust een momentje voor ons zelf. Voor ons alleen zonder het gezin. Even een momentje alleen voor jou. En dat is nou precies wat een vrouwencirkel is!

Een momentje met andere vrouwen, met gelijkgestemden. Vrouwen die net als jij leven met lipoedeem. Vrouwen die begrijpen wat jij dagelijks door maakt. De pijn, de frustraties en de vooroordelen. Even de ruimte om je masker af te leggen en precies te kunnen zijn wie je bent. Met een lach en een traan vertellen hoe jij je dagelijks voelt. Of gewoon luisteren, want dat mag ook.

 

Aandacht voor het geestelijke aspect van lipoedeem

Wanneer we spreken over lipoedeem, hebben we het meestal over die belemmerende aandoening. Er worden fysieke symptomen besproken als pijnlijke benen of snel blauwe plekken. Maar achter lipoedeem zit ook een groot mentaal aspect wat misschien wel zwaarder weegt dan het fysieke. Wanneer je jezelf niet mooi of goed genoeg voelt. Vooroordelen die we naar ons hoofd krijgen. Of de frustraties wanneer de huisarts je van het kastje naar de muur stuurt.

Dit heeft veel impact hebben op ons zelfbeeld met alle gevolgen van dien. Van depressies tot het ontwikkelen van angsten. Dagelijks zie ik in mijn praktijk hoe belangrijk het is om onze ervaringen te kunnen delen met lotgenoten. De veiligheid van de vrouwencirkel biedt de ruimte om onszelf te zijn, onze ervaringen te delen. En samen te groeien.

Maak nu bewust even tijd vrij voor jou zelf!

Samen met lotgenoten praten over de impact die lipoedeem heeft op ons dagelijks leven

In deze vrouwencirkel staat lipoedeem centraal. Onder het genot van een kop thee delen we onze ervaringen. Niet alleen over de pijn en frustraties. Maar ook tips om er beter mee om te kunnen gaan. Om samen sterker te worden zodat lipoedeem niet langer jouw leven beheerst!

Investeer in jezelf Nu voor slechts:
€49

Rachel is het stralende gezicht achter Lipedema Coach dot com

Waar zij samen met haar team werkt als Quadrivas therapeut en Lifestyle Coach. Rachel richt zich met name op vrouwen met de aandoening lipoedeem waar ruim 10% van alle vrouwen, waaronder Rachel zelf, last van heeft. Rachel is dus naast therapeut ook ervaringsdeskundige en zet zich mede daarom met volle overgave in om vrouwen die last hebben van deze belemmerende ziekte te helpen naar een pijnvrij en gelukkig leven.

Aan de hand van de ervaring die Rachel door de jaren heeft opgedaan als lipoedeem patient en therapeut, heeft zij een geheel eigen visie ontwikkeld op de aanpak van lipoedeem. Alles wat bijdraagt aan een optimale gezondheid, zowel fysiek als mentaal, wordt ingezet in haar behandeltrajecten.

Krista

Rachel heeft enorm veel kennis over Lipoedeem en dat geeft vertrouwen, dat ze weet wat je ervaart omdat zij zelf ook Lipoedeem heeft maakt het uitleggen makkelijker.

Mirthe

Sinds ik met Quadrivas Therapie ben begonnen merk ik niet alleen dat mijn vorm is verbeterd, maar dat ik daarnaast ook erkenning en acceptatie heb gevonden.

Maayke

Niet alleen fysiek maar ook mentaal heeft het enorm geholpen. Ik durf weer jurkjes en rokje aan en zelfs hogere laarzen pas ik sinds kort.

Ook geestelijk heeft lipoedeem een grote impact op het dagelijkse leven van vrouwen.

Praten met lotgenoten is daarom een belangrijke stap in het helingsproces. Maak bewust tijd vrij voor deze investering in jezelf!