Mijn visie als lipoedeem coach

Al toen ik jong was voelde ik dat mijn benen anders waren dan die van mijn vriendinnen. Ik deed dat zelf jarenlang af als ‘Ik hou gewoon te veel van lekker eten’. Mijn huisarts bood ook geen uitkomst; ‘Niets om je zorgen over te maken. Minder maar wat met zout en geef je benen af en toe rust’. Maar ook dat loste niets op. Ieder jaar werd het een beetje meer en diëten en (extra) bewegen deden niets voor mijn benen.

Na mijn eerste zwangerschap was mijn lichaam compleet uit verhouding en begonnen mijn benen ook veel pijn te doen. Maar niemand kon me verder helpen. Ik had echt het gevoel dat ik ‘van het kastje naar de muur werd gestuurd’…

 

Jaren later kwam ik als gevolg van een blessure bij de fysio terecht. Na een uitgebreid gesprek werd het duidelijk voor hem; ‘Ik denk dat je lipoedeem hebt.’ Eenmaal thuis zocht ik het meteen online op. Alle vragen en problemen waarmee ik al jarenlang liep vielen allemaal op hun plek. Ik herkende me in de afbeeldingen die ik vond. En de symptomen die werden omschreven. Het was meteen duidelijk, ik heb lipoedeem.

 

Nu het beestje eindelijk (na zo’n 25 jaar) een naam had gekregen, ging ik opzoek naar iets of iemand die mij ermee kon helpen. Mijn zoektocht bracht me uiteindelijk bij de Quadrivas Therapie, een specialistische massagetechniek afkomstig uit Vietnam, die zich richt op vasculaire en adipose aandoeningen, waaronder ook lipoedeem. En wat bleek? Het werkte!

 

Dat was voor mij het begin van mijn missie om vrouwen die last hebben van deze belemmerende aandoening te gaan helpen en er samen voor te gaan zorgen dat zij zich weer happy, healthy en beautiful gaan voelen. Aanvankelijk alleen als Quadrivas therapeut, maar inmiddels ook als Lipoedeem Coach.

Gelukkig zijn heeft vaak alles te maken met lekker in je vel zitten en je goed voelen. Lipoedeem kan dat aardig in de weg zitten. Mijn doel is om samen met jou te gaan kijken en werken aan een modus waarin jij je happy voelt, je gezond bent en je jezelf mooi vindt zoals je bent.

 

Dat gaat verder dan alleen het behandelen van lipoedeem zelf. Natuurlijk speelt de Quadrivas therapie een grote rol, maar ik ben ervan overtuigd dat alleen de klacht behandelen niet het optimale resultaat biedt. Daarom ga ik verder dan alleen de Quadrivas Therapie en vlieg ik lipoedeem breed aan. Ik ga namelijk met jou aan de slag om een winnende combinatie te maken voor jou en jouw lijf. Een combinatie van: voeding en eventuele suppletie. Een goede mindset (zelfliefde), beweging op maat en natuurlijk de Quadrivas therapie.

 

Mijn doel als Lipedema Coach en natuurlijk ook als ervaringsdeskundige, is om samen met jou de strijd met lipoedeem aan te gaan, zodat het niet langer jouw leven beheerst. Met alle beschikbare tools, zowel fysiek als mentaal. We gaan samen aan de slag om ervoor te zorgen dat je goed én lief voor jezelf gaat zijn. Want dat draagt allemaal bij aan hoe happy, healthy en beautiful jij je voelt. En dat is het allerbelangrijkste.

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en