Lipoedeem en behandeling: vroeger wist ik al dat mijn benen anders waren dan die van vriendinnen

Heb jij ook zo’n enorme last van pijnlijke benen? Zijn je benen niet in verhouding met je bovenlijf en lijkt sporten of diëten nauwelijks iets voor je benen te doen? Dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat je lipoedeem hebt. Maar hoe weet je nou precies of iemand lipoedeem heeft, hoor ik je denken. Met onderstaande informatie kan ik je helpen een aantal vragen (waar ook ik mee liep) op te lossen.

Wat betekent lipoedeem?

Lipoedeem betekent letterlijk, vet-vochtophoping. Maar het is vooral vetophoping. De afvoer van vocht via de lymfevaten werkt niet optimaal, gevolg hiervan is een onderhuidse ophoping van vet en vocht. Je ziet dit vooral terug op de billen, heupen, benen en armen. En het vet is ontstoken, wat veel pijnklachten geeft. We noemen dit laaggradige ontstekingen.

 

Nu vraag je je vast af wat laaggradige ontstekingen precies zijn. Het is een lichte vorm van een ontsteking. Deze ontsteking is ontstaan vanuit een activatie van het lokale immuunsysteem. Deze vorm van ontsteking stopt niet en daardoor blijft het ook problemen veroorzaken, anders dan bij een gezonde ontstekingsreactie in je lichaam.

Wat veroorzaakt lipoedeem?

Wat precies de oorzaak is, is nog niet bekend. Maar dat er iets mis gaat in de basis biochemie van overwegend dames, dat is duidelijk. Ergens in de stofwisseling gaat dus iets mis: vet wordt niet verbrand, maar het wordt opgeslagen. Met alle gevolgen van dien.
Behalve dat het ergens in de stofwisseling mis gaat, ontstaat en verergert het proces onder invloed van hormonen. Tijdens puberteit, door de pil of een zwangerschap. Het is een progressieve aandoening. De ernst van de aandoening neemt dus toe na verloop van tijd. Lipoedeem begint vaak op de heupen, maar zal zich in een later stadium via de dijen naar de enkels uitbreiden. Het is dus belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium te starten met lipoedeem therapie. Bekijk deze lipoedeem afbeelding om te zien hoe je lichaam eruit ziet met lipoedeem.

Contact opnemen

Heb ik misschien ook lipoedeem?

Herken jij jezelf in mijn verhaal? Dan kan het zijn dat jij ook lipoedeem hebt. Het is heel fijn om te weten wat je mankeert. Daarom heb ik de lipoedeem scan gemaakt. Een geheel kostenloos eerste advies* om je alvast op weg te helpen.

Doe de online 'lipoedeem scan' en ontvang geheel kosteloos een eerste advies:

Doe de Lipoedeem Scan

Lipoedeem is niet het einde van de wereld!

Omdat ik ook zelf lipoedeem heb, weet ik hoe enorm pijnlijk het kan zijn. En dat het ook psychisch veel impact heeft op vrouwen met lipoedeem. Maar weet dat er opties zijn die bijvoorbeeld de pijn enorm kunnen verzachten. Laat ik een aantal opties toelichten die hieraan bij kunnen dragen.

Quadrivas Therapie: een lipoedeem behandeling massage

De Quadrivas Therapie is een lipoedeem behandeling massage die zeker voor stage 01 & stage 02 gevallen van lipoedeem een optie is waarmee geweldige resultaten worden gehaald. Je kunt het zien als een intensieve lipoedeem massage. Deze therapie spreekt je lichaamseigen kracht aan, zodat het lichaam zijn normale functioneren weer op kan pakken. Dankzij de Quadrivas behandelingen kon ik zelf ook weer gaan bewegen. De lipoedeem massage heeft mij enorm geholpen om van mijn pijnklachten af te komen. Meer informatie over de werking van de Quadrivas Therapie vind je onder de knop ‘Behandelingen’.

 

icoone® behandelingen

De icoone® is een apparaat dat een mechanische bindweefselmassage geeft. De behandelingen van de icoone® zijn pijnloos. Daarom zetten wij de icoone® bijvoorbeeld in bij vrouwen waarbij de pijn te erg is om al te starten met de Quadrivas therapie. Zo bereiden wij je met een pijnvrije behandelmethode voor op de intensieve lipoedeem therapie Quadrivas. Daarnaast wordt de icoone® ingezet bij vrouwen die qua gewicht boven de grens van 115 kilo liggen. Het is voor ons als therapeuten dan te moeilijk om fysiek bij het probleem te komen. Het is dan wel belangrijk dat je ook gaat afvallen, zodat je na verloop van tijd over kunt stappen op de Quadrivas therapie. Uiteraard kunnen wij je daarbij begeleiden door o.a. grondig naar je voedingspatroon te kijken. Behandeling voor lipoedeem benen in zware stadia is dus mogelijk. Meer informatie over onze icoone® behandelingen vind je onder de knop ‘Behandelingen’.

 

De juiste voeding voor je lichaam

Iedereen die mij volgt op social media of die bij mij onder lipoedeem therapie is, weet hoe belangrijk ik het vind dat we ons lijf voeden met de juiste voeding. Het lichaam van een vrouw met lipoedeem heeft het vaak zwaar. De opslag van vet triggert ons immuunsysteem, waardoor er een permanente ontsteking gaande is in o.a. de benen en de armen. Vandaar de zo herkenbare pijnklachten. Het is daarom belangrijk dat jij jouw lichaam ondersteunt met voedzame voeding. Voeding die niet allerlei extra processen vraagt van ons lichaam om het te kunnen verwerken. Daarom kies ik voor een volledig plantaardig dieet. Een zogenaamd ‘Whole Foods, Plant Based dieet’. Meer informatie over voeding vind je onder de knop ‘LifeStyle’.

Contact opnemen

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en