Quadrivas Therapie

Een goede bloedcirculatie is de basis voor een gezond lichaam. Quadrivas Therapie is een manuele behandelmethode die zich richt op het herstel van de bloedvaten.

Door manipulatie van de weefsels met een slechte bloedvoorziening kan het weefsel weer goed functioneren. De intensieve manuele technieken bieden een oplossing voor vasculaire (bloedvaten) en adipose (vet) aandoeningen die we vooral terugzien bij vrouwen. Met als specialisatie lipoedeem.

 

Lipoedeem is een vetopslag ziekte en het is enorm pijnlijk! Lip is vet, maar met oedeem heeft deze ziekte weinig te maken. Eigenlijk zou het adipost tissue disorder moeten heten. Vet wat mensen te veel hebben, veroorzaken allerlei problemen waardoor de conditie achteruit holt. Omdat vet als een soort lijm verstikkend overal overheen en tussen zit. De verstikkende laag moet weer los worden gemaakt, zodat het lichaam weer loopt zoals het hoort te lopen. Het laagje verbindweefseling rond vetcellen wordt weggepoetst, vet verbrandt doordat de aanhaaktechnieken in het weefsel zorgen voor spierbeweging. Deze spierbeweging zorgt dat de vetcel kleiner wordt. Door beweging en warmte in het weefsel te brengen gaat de ruststofwisseling omhoog. Quadrivas & lipoedeem worden vaak samen genoemd en dat is niet zo gek. We zetten deze intensieve therapie in bij vrouwen die last hebben van lipoedeem.

Contact opnemen

Quadrivas spreekt de lichaamseigen kracht aan via massage

Quadrivas therapie is een massagetherapie. Dankzij de intensieve massage zetten we het zelfherstellende vermogen van de verschillende weefsellagen over het lichaam in gang. Zoals de huid, de spieren, het onderhuidse bindweefsel, lymfeklieren en vaten, de bloedvaten en het botvlies. Door al deze weefsellagen te activeren, maken we ze (weer) gezond.

Tijdens de Quadrivas behandeling worden intensieve, diepe schraap- en aanhaaktechnieken afgewisseld. Hiermee is de therapeut in staat om weefsel te ‘ontwarren’ en te ‘openen’: de micro- en macrocirculatie wordt geactiveerd en de weefsels raken beter doorbloed. Dit heeft een genezend en afslankend effect en remt de vorming van nieuwe vet- en vochtafzetting. Spieren, gewrichten en banden worden soepeler. Afvalstoffen en overtollig vet worden door het lichaam opgeruimd. Het lichaam komt in goede conditie en krijgt zijn oorspronkelijke vormen terug dankzij de Quadrivas therapy.

Door Quadrivas massage is je lichaam in staat de diverse klachten, die vaak al voor langere tijd spelen en ontstaan door een slecht vaatstelsel, te laten herstellen. De therapie spreekt je lichaamseigen kracht aan, zodat het lichaam zijn normale functioneren weer op kan pakken. Het is een innovatieve manuele therapie die vooral medisch, maar ook cosmetisch toepasbaar is. De therapie werkt afslankend, genezend en bloeddrukverlagend.

Intensieve therapie volgens de vijf natuurgerichte principes

De Quadrivas therapy kan bij zeer verschillende aandoeningen worden ingezet, maar ik zet het voornamelijk in om vrouwen te behandelen die last hebben van lipoedeem, vasculaire insufficiëntie en overgewicht.

Quadrivas therapie werkt volgens de vijf natuurgerichte principes. De speciale massage grepen en aanhaaktechnieken zijn gericht op het losmaken van blokkades in het onderliggende weefsel, waardoor doorstroom van energie weer mogelijk wordt. De massage zet de meridianen in om zo de energiebalans in ons lichaam te optimaliseren. Door op de meridianen te werken, krijgt het weefsel de juiste prikkel en wordt het weefsel snel lekker warm. Daardoor is de doorstroming optimaal en zullen stagnaties in het weefsel verdwijnen.

 

Afvoer van afvalstoffen is belangrijk voor de juiste balans van ons lichaam. De Quadrivas therapie is gericht op de circulatie van het lichaam en het afvoeren van afvalstoffen. Om het lichaam wat te helpen met de afvoer, is het drinken van voldoende water belangrijk! De basis van een gezond lichaam en gezonde geest is gezonde voeding. We geven voedingsadviezen en gaan uit van onbewerkt en onbespoten voedsel. Door middel van coaching worden ook geestelijke blokkades opgeheven, zodat je je weer één voelt met je lichaam.

 

Heb je een hoger gewicht dan 115 kilo of ervaar je erg veel last van pijn? Dan zetten we eerst icoone® bij je in. Hiermee kunnen we je pijnvrij behandelen en voorbereiden op de intensieve Quadrivas therapie.

Contact opnemen

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en