Ik heb zo’n pijnlijke zware benen!

Denk jij nu; Dit gaat over mij! Dan is de kans heel groot dat je lipoedeem hebt.

Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe frustrerend het is wanneer je niet weet wat er mis is met je lichaam, heb ik besloten dit gratis magazine te maken. Zodat jij in een zo vroeg mogelijk stadium de juiste behandeling kunt krijgen voor jouw lipoedeem.

Alles wat jij moet weten over lipoedeem in één magazine

Check icon

De 8 meest herkenbare symptomen

Leer wat de meest herkenbare symptomen zijn zodat jij meteen weet wat er met jouw lichaam aan de hand is

Check icon

Wat is nu precies lipoedeem?

Een duidelijke uitleg over wat lipoedeem nu precies is en de impact die het heeft, zowel fysiek als mentaal

Check icon

Hoe krijg ik een diagnose?

Welke stappen kun je gaan zetten om een officiële diagnose te krijgen. Via de huisarts of via een Quadrivas Therapeut.

Check icon

De verschillende behandelingen

Duidelijke informatie over de verschillende opties die er zijn om lipoedeem te behandelen. Maar ook wat jij zelf eraan kunt doen.

Wat is er toch mis met mijn dikke benen?

Dat is iets wat ik mezelf veel heb afgevraagd als jonge meid. Waarom zijn mijn benen zo anders dan die van mijn vriendinnetjes? Sport ik niet genoeg? Eet ik te veel? Als tiener wil je vaak niet opvallen, je bent liever gewoon normaal, ‘net als de rest’. Er is in die periode van je leven al genoeg om je onzeker over te voelen! Maar helaas, mijn benen (heupen, knieën en enkels) waren anders dan die van mijn vriendinnen.

En zelfs mijn huisarts kon mij niet vertellen wat er mis was. “Niets om je zorgen over te maken” zei hij dan. “Gewoon minder zout eten en je benen ’s avonds omhoog leggen.” Dit hielp natuurlijk totaal niet voor mijn klachten. En meer sporten of nog minder eten al evenmin! Niets leek verschil te maken voor mijn dikke benen. En ook al zou ik nu willen dat ik die benen nog had, toen vond ik het vreselijk. Het maakte mij heel zelfbewust en onzeker.

Het is super belangrijk om te weten wat er aan de hand is met jouw lichaam

Ruim twintig jaar later na de geboortes van mijn twee zoontjes werden mijn klachten steeds erger. En toen pas kwam ik eindelijk iemand tegen die zei “Ik denk dat jij lipoedeem hebt.” Ik had nog nooit van lipoedeem gehoord! Maar na een korte zoektocht op het internet vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. Al mijn klachten stonden netjes onder elkaar in een lijst met ‘meest herkenbare symptomen.’ Voor het eerst in mijn leven wist ik wat er mis was met mijn benen; Ik heb lipoedeem!

Zelf ben ik ruim twintig jaar van het kastje naar de muur gestuurd. Hierdoor voelde ik me niet begrepen, onzeker en gefrustreerd. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om duidelijkheid te krijgen over wat er aan de hand is met jouw lichaam. Daarom heb ik dit informatieve magazine gemaakt. Zodat jij niet net als ik, decennia lang in onzekerheid hoeft te leven, over wat er aan de hand is met jouw lichaam. Zelfs als de uitkomst niet is wat jij hoopt, geeft dit wel veel rust. En kun je gericht opzoek naar een behandelplan.

Dit gratis magazine verteld jou alles wat jij moet weten over lipoedeem

Zorg dat je precies weet wat er aan de hand is met jouw lichaam, zodat jij de stappen kunt gaan zetten die het zo hard nodig heeft.

Naam(Vereist)

Rachel is het stralende gezicht achter Lipedema Coach

Rachel werkt samen met haar team als Quadrivas therapeut en Lifestyle Coach. Ze richt zich met name op vrouwen met lipoedeem; een aandoening waar ruim 10% van alle vrouwen, waaronder Rachel zelf, last van heeft. Rachel is naast therapeut dus ook ervaringsdeskundige en zet zich mede daarom met volle overgave in om vrouwen die last hebben van deze belemmerende ziekte te helpen naar een pijnvrij en gelukkig leven.

Aan de hand van de ervaring die Rachel door de jaren heeft opgedaan als lipoedeem patiënt en therapeut, heeft zij een geheel eigen visie ontwikkeld omtrent de aanpak van lipoedeem. Alles wat bijdraagt aan een optimale gezondheid, zowel fysiek als mentaal, wordt ingezet in haar behandeltrajecten.

Kamaljit

Long story short; the therapy has helped me a lot!

Tamara

Ik durf weer jurkjes aan (tot op de knie). Dat was eerder nooit echt een optie.

Roos

De verzuring in mijn benen is weg en ik heb eindelijk enkels!