Holistic Lipedema Method

De Holistic Lipedema Method is het resultaat van een zorgvuldige samensmelting van mijn eigen levensverhaal, als vrouw die lipoedeem ervaart, met de diepgaande inzichten die ik als therapeut heb opgedaan. Deze benadering weerspiegelt een holistische visie op welzijn en gezondheid, waarbij geavanceerde manuele technieken naadloos worden gecombineerd met persoonlijk afgestemde lifestyle coaching.

Een brede aanpak voor een optimaal resultaat

De kracht van deze methode ligt in een brede aanpak waarbij we dieper gaan dan alleen de fysieke symptomen van lipoedeem, om zo niet alleen verlichting te bieden, maar ook om een fundament te leggen voor blijvende gezondheidsverbeteringen. Hierbij staat het welzijn van de patiënt centraal, met als doel een leven vol vitaliteit en welbevinden te bevorderen, vrij van de pijn die zo vaak samengaat met lipoedeem.

 

Onze missie is om deze vrouwen in hun kracht te zetten, hen te ondersteunen in de reis naar zelfacceptatie, gezondheid en geluk. We streven ernaar dat elke vrouw zich weer schitterend voelt, niet beperkt door lipoedeem, maar vrij om haar meest ambitieuze dromen na te jagen en te realiseren.

 

1. De Gouden Combinatie

Binnen de Holistische Lipedema Methode maken we gebruik van een gouden combinatie van twee gespecialiseerde massagetechnieken die elkaar aanvullen om resultaten te bereiken die voorheen onbereikbaar waren.

 

We richten onze behandeling op het voeden van het aangeboren zelf genezend vermogen van het lichaam. Door unieke massagetechnieken toe te passen, richten we ons op de dichte vetophopingen die kenmerkend zijn voor lipoedeem. Deze ophopingen, verweven tussen de weefsellagen, verstikken de circulatie- en lymfatische systemen en belemmeren hun functies. Bovendien oefenen ze druk uit op spieren, beperken beweging en daarmee ook de lymfestroom.

 

Door deze ophopingen vakkundig te manipuleren, maken we ruimte voor het circulatiesysteem om weer optimaal te functioneren. Deze manipulatie verhoogt de bloedstroom naar de getroffen gebieden, waardoor ze de zuurstof en voedingsstoffen die ze zo hard nodig hebben kunnen ontvangen, terwijl het de verwijdering van afvalstoffen vergemakkelijkt. Door ook het lymfatische systeem te versterken, verbeteren we het vermogen van het lichaam om efficiënt overtollige afvalstoffen en vocht te verwerken en te verwijderen, wat essentieel is voor het bevorderen van een grondig en progressief herstel.

 

Door deze synergetische aanpak aan te nemen, bereiken we een geïntegreerde verbetering van welzijn, zowel intern als extern, voor een gezond lichaam en een positief zelfbeeld.

 

2. Duurzaam Eetpatroon: De Sleutel tot Echte Voeding

Wanneer ik gevraagd word naar het ideale dieet voor lipoedeem, is mijn respons consistent: “Het dieet dat je blijvend kunt volgen.” Statistieken tonen aan dat meer dan de helft van de mensen die succesvol gewicht verliezen, binnen een jaar het verloren gewicht weer terugkrijgt, en vaak zelfs meer. Na drie jaar ligt dit percentage zelfs tussen de 85% en 95%. Het volhouden van een dieet op de lange termijn is dus een uitdaging voor velen. Om die reden geef ik de voorkeur aan het spreken over een ‘eetpatroon’ – een wijze van eten die je lichaam daadwerkelijk voedt met essentiële voedingsstoffen.

 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een plantaardig eetpatroon, rijk aan fruit, wat cruciaal is voor het dagelijks ondersteunen van mijn lichaam in de omgang met lipoedeem. Ik kies voor een bord vol met kleurige, bij voorkeur biologische, groenten en fruit, verrijkt met volkoren granen, zaden, noten, pitten en zeewier. Deze natuurproducten vergen weinig energie om te verteren, maar leveren des te meer energie op. Het beperken van bewerkte voedingsmiddelen en het kiezen voor een eetpatroon met meer koolhydraten en minder vet, helpt mij om optimaal te functioneren.

 

De nadruk moet dus liggen op het kiezen van gezonde voeding boven het obsessief nastreven van gewichtsverlies. Vaak leidt het simpelweg weglaten van ongezonde voeding tot gewichtsverlies als een natuurlijk gevolg. Natuurlijk kun je kiezen voor kleinere porties of zelfs het bijhouden van macro’s als je dat wilt. Echter, voor een lichaam dat dagelijks te maken heeft met de symptomen van lipoedeem, zoals vetophopingen en laaggradige ontstekingen, is het binnenkrijgen van gezonde en voedzame voeding het meest cruciaal. Dit biedt het lichaam de beste ondersteuning in de strijd tegen lipoedeem.

 

3. Actief Herstel: De Kracht van Beweging

Hoewel onze manuele behandelingen soms intensief kunnen zijn, is het vinden van de juiste vorm van rust essentieel. Rusten betekent niet altijd stilzitten; er is veel winst te behalen met ‘actief herstel’. Dit houdt in dat je herstelt door activiteiten met een lage impact, zoals wandelen, zwemmen of yoga. Deze vormen van beweging zijn bijzonder gunstig omdat ze de bloedcirculatie bevorderen en zowel fysieke als mentale ontspanning stimuleren.

Voor iemand met lipoedeem is het cruciaal om mobiliteit te behouden en te bevorderen. Pilates is daarvoor een persoonlijke favoriet van mij. Het is een bewegingsvorm die zich richt op mobiliteit en kracht, en het helpt om de beperkingen die lipoedeem met zich mee kan brengen te overwinnen. Door bewegingsvormen zoals Pilates en Yoga te integreren in je routine, werk je actief aan je herstel en ondersteun je je lichaam om sterk en soepel te blijven.

 

4. De Eenheid van Lichaam en Geest in de Strijd tegen Lipoedeem

Bij de behandeling van lipoedeem richten we ons vaak primair op de fysieke symptomen, maar het is cruciaal om de mentale impact die de aandoening met zich meebrengt niet te onderschatten. Het emotionele welzijn van een individu is onlosmakelijk verbonden met het fysieke herstelproces. Zonder de mentale aspecten aan te pakken, kunnen we een volledig herstel uit het oog verliezen.

 

Mijn persoonlijke ervaring heeft me geleerd dat een integrale benadering essentieel is. Daarom omvat onze behandelmethode meer dan alleen manuele therapie; het is een holistische ervaring waarbij tijdens de één-op-één sessies tussen patiënt en therapeut ook ruimte is voor coaching. Deze gesprekken zijn een fundamenteel onderdeel van het genezingsproces, waarbij vaak zowel fysieke als emotionele blokkades worden vrijgemaakt.

 

Het is tijdens deze sessies dat een organisch proces ontluikt, waarbij diepgewortelde emoties en soms zelfs oude trauma’s aan de oppervlakte kunnen komen. Dit biedt ons de kans om deze emoties te bespreken en te beginnen met het verwerkingsproces. Bovendien kunnen we op een ondersteunende en niet-dwingende manier inzichten bieden die de patiënt kunnen leiden tot positieve veranderingen in gedrag en levensstijl.

 

Zet direct de eerste Stap: Ontdek de Holistic Lipedema Method

Dit zijn de kernprincipes van de Holistic Lipedema Method; principes die niet alleen de basis van mijn praktijk vormen, maar ook een rol spelen in mijn eigen leven. Ben je klaar om een non-invasieve en duurzame aanpak voor jouw lipoedeem te ontdekken? Klik dan hieronder en verzeker jezelf van een plek op onze wachtlijst. Zet vandaag nog de stap naar een leven waarin lipoedeem jou niet langer definieert.

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en