Met een holistische visie kijken naar lipoedeem

Een holistische visie betekent simpelweg dat je naar het allesomvattende kijkt. De term holistisch stamt af van het Griekse ‘Holos’, wat ‘geheel’ betekent. Bij een holistische benadering ga je er dus vanuit dat alles met elkaar verbonden is. Zowel alles om je heen als alles in jezelf; zo is ook je lichaam en je geest samen één.

Deze sterke verbondenheid ervaren cliënten ook tijdens hun behandeling. De intense massage die zij ondergaan maakt zowel lichamelijk als geestelijk veel los. Naast de uitwerking van de Quadrivas massage op je bloedvaten- en lymfestelsel, stimuleert het ook ons autonome (onwillekeurige) zenuwstelsel. Ons autonome zenuwstelsel regelt o.a. de werking van inwendige organen, zoals de ademhaling, onze spijsvertering, het verwijden en vernauwen van bloedvaten en het beïnvloedt ook de hartslag.

 

Het autonome zenuwstelsel wordt onderverdeeld in twee hoofdonderdelen: het sympathisch zenuwstelsel en het parasympathisch zenuwstelsel. Het sympathicus regelt actie en inspanning en heeft een activerende invloed op de organen. Het parasympaticus zorgt voor rust, ontspanning en herstel. Een massage stimuleert beide delen van het autonome zenuwstelsel, waardoor onze organen beter gaan functioneren en alle hormonen voldoende worden aangemaakt.

 

Het kan ook voorkomen dat je na een massage wat emotioneler bent. Dit komt omdat je weer in verbinding staat met je eigen lichaam. Ook kunnen er door de aanraking onverwerkte emoties loskomen. Een massage neemt namelijk stress weg waardoor er ruimte vrijkomt voor oude herinneringen. Probeer hieraan toe te geven, want ze wegdrukken zal alleen maar weer nieuwe stress in je lichaam creëren.❤️ Zo werken wij samen aan een optimaal herstel van zowel lichaam als geest.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en