Zijn supplementen nodig voor een optimale gezondheid?

Mensen met een voedingspatroon rijk aan o.a. vers biologisch fruit, groente, kruiden, kiemen, paddenstoelen, noten, pitten, zaden, bonen, zeewier, algen en volkoren-granen, zijn beter gevoed en minder gevuld en hierdoor fitter, sterker, gezonder en slanker. Toch is suppletie voor de meeste van ons wenselijk voor een optimale gezondheid;

Lipoedeem voedingssupplementen – vitamine B12 is essentieel!

Maar met alleen gezonde voeding zoals fruit en groenten komen we er niet, er zit tegenwoordig te weinig voeding in de grond dus we zullen een B12 supplement moeten toevoegen aan ons dieet. Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof en speelt een belangrijke rol bij onder meer DNA-synthese, cellulaire herstelprocessen, bloedaanmaak en hersenfunctie. Een verlaagde vitamine B12-status kan een breed scala aan gezondheidsklachten veroorzaken.

 

Ook is vitamine D erg belangrijk!

Vitamine D is essentieel voor onze gezondheid. Vitamine D wordt met name in de periode tussen mei en oktober aangemaakt in de (onbedekte) huid onder invloed van ultraviolet licht uit 🌤 zonlicht. Hiervoor is het belangrijk dat je iedere dag tussen 11 uur ‘s ochtends en 3 uur ‘s middags ten minste een kwartier tot een half uur buiten bent. De rest van het jaar is het zonlicht niet krachtig genoeg om een adequate vitamine D aanmaak te garanderen.

 

Kortom, op zijn minst zijn we een deel van het jaar, maar in veel gevallen het hele jaar, voor een goede vitamine D-voorziening afhankelijk van vitamine D uit voedingssupplementen. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om voldoende vitamine D uit de voeding te halen, zelfs bij het gebruik van voedingsmiddelen die zijn verrijkt met vitamine D.

 

Uit recente wetenschappelijke studies is gebleken dat een goede vitamine D-voorziening op termijn gunstig is voor de levensverwachting en kwaliteit van leven. Zorgen voor een optimale vitamine D-voorziening, het hele jaar door, is daarom een uitstekende investering in de gezondheid!

 

Mocht je meer willen weten over dit onderwerp, vraag ons gerust om een uitgebreid lipoedeem voedingssupplementen advies.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en