Met een holistische visie kijken naar lipoedeem

Een holistische visie betekent simpelweg dat je naar het allesomvattende kijkt. De term holistisch stamt af van het Griekse ‘Holos’, wat ‘geheel’ betekent. Bij een holistische benadering ga je er dus vanuit dat alles met elkaar verbonden is. Zowel alles om je heen als alles in jezelf; zo is ook je lichaam en je geest samen één.

Deze sterke verbondenheid ervaren cliënten ook tijdens hun behandeling. De intense massage die zij ondergaan maakt zowel lichamelijk als geestelijk veel los. Naast de uitwerking van de Quadrivas massage op je bloedvaten- en lymfestelsel, stimuleert het ook ons autonome (onwillekeurige) zenuwstelsel. Ons autonome zenuwstelsel regelt o.a. de werking van inwendige organen, zoals de ademhaling, onze spijsvertering, het verwijden en vernauwen van bloedvaten en het beïnvloedt ook de hartslag.

 

Het autonome zenuwstelsel wordt onderverdeeld in twee hoofdonderdelen: het sympathisch zenuwstelsel en het parasympathisch zenuwstelsel. Het sympathicus regelt actie en inspanning en heeft een activerende invloed op de organen. Het parasympaticus zorgt voor rust, ontspanning en herstel. Een massage stimuleert beide delen van het autonome zenuwstelsel, waardoor onze organen beter gaan functioneren en alle hormonen voldoende worden aangemaakt.

 

Het kan ook voorkomen dat je na een massage wat emotioneler bent. Dit komt omdat je weer in verbinding staat met je eigen lichaam. Ook kunnen er door de aanraking onverwerkte emoties loskomen. Een massage neemt namelijk stress weg waardoor er ruimte vrijkomt voor oude herinneringen. Probeer hieraan toe te geven, want ze wegdrukken zal alleen maar weer nieuwe stress in je lichaam creëren.❤️ Zo werken wij samen aan een optimaal herstel van zowel lichaam als geest.

Do you still have questions after reading this article?

Or do you want to start treatment of your lipedema as soon as possible?

Do you still have questions after reading this article? Or do you want to start treatment of your lipedema as soon as possible?

Please contact us, we will be happy to help you!

Read my personal lipedema story

Read all about my personal story with lipedema and how I use this experience as a lipedema coach.

My lipedema story

Sign up for my newsletter

Stay informed about everything I do as a lipedema coach: my own experiences, healthy food tips, mindset, inspiring workshops, and much more!

"*" indicates required fields

The personal experiences of my clients.

Read the experiences of others
“It really is helping me a lot already!”
  • en
    • nl