De ervaring van Carmen

“Het werkt, na de eerste behandeling hoefde ik al geen kousen meer aan, ik kan gewoon weer jurkjes dragen.”

Hoi, ik ben Carmen en dit is mijn lipoedeem verhaal;

Ik had altijd al pijnlijke benen en gewrichten maar ik dacht, dat komt door mijn reuma, op mijn 6e ben ik gediagnosticeerd met JCA oftewel Juvenile Chronische Artritis. Ik had toen actieve ontstekingen in beide knieën en kon dingen die een kind normaal kan niet, alles deed pijn, bukken, wandelen enz. Van kleins af aan heb ik verschillende medicatie geslikt en liep ik bij allerlei artsen.

Op een geven moment was het redelijk onder controle en kon ik weer meer. Rond mijn 15e begonnen mijn hormonen te rommelen en toen ik kreeg ik allerlei hormonale problemen waaronder chronische migraine, stemmingswisselingen en ook pijnlijke benen en voeten, ik dacht nog steeds dat dit mijn reuma was. Ik was verder altijd actief, reed paard, at gezond enz. Op mijn 21e werd mijn eerste zoon geboren en de pijn in mijn benen werd steeds erger, maar goed ik probeerde me er niet teveel van aan te trekken want ik dacht dit hoort gewoon bij mij, wel heb ik toen semi orthopedische schoenen gekregen want mijn voeten waren ook flink doorgezakt, dat scheelde wel iets, maar de pijn bleef.

Toen ik 24 was, werd ik zwanger van mijn 2e zoon en toen sloeg alles ineens helemaal om, ik kwam 30 kilo aan, kreeg bekkeninstabiliteit en kon amper lopen, mijn benen waren dik, opgezwollen en erg zwaar en pijnlijk. Ook was ik altijd moe, moe, moe en zat ik onder de blauwe plekken. Ik werkte als kraamverzorgster dus ik dacht het zal wel komen door de lange dagen staan. Ik kon mijn werk op een gegeven moment niet meer aan, mijn lijf was op. Ik kreeg prednison van mijn reumatoloog want hij dacht dat mijn reuma weer opspeelde, maar daar werd ik alleen maar nog dikker van zonder dat ik teveel at. Ondertussen liep ik ook bij de vaatspecialist die constateerden spataders, die zijn toen 2x verwijderd en daarna werd de pijn in mijn benen iets minder maar het bleef.

Ik werd maar van t kastje naar de muur gestuurd totdat ik naar de dermatoloog werd verwezen en die zei dat ik lipoedeem had, eindelijk meer duidelijkheid. Maar toen… toen moest ik zwachtelen, steunkousen dragen, ik werd er gek van, het hielp tegen de pijn maar die stomme kousen vreselijk grrr.

Na bijna 10 jaar kousen te hebben gedragen kwam ik bij Dokter Boonen terecht (Plastisch chirurg) die zei dat ik 4 liposucties nodig had en dat dit de enige oplossing was. En oh ja, dat kost 12000euro wat niet wordt vergoed. Dat leek me niet zo’n goed plan.

Ondertussen ben ik 1.5 jaar geleden bevallen van mijn derde zoon, weer flink aangekomen zonder dat ik teveel at etc, ik volg al jaren een koolhydraten arm dieet, sport enz. zonder al te veel resultaat…

Toen las ik over Quadrivas therapie en ik dacht waarom niet eens proberen, ondertussen heb ik 5 behandelingen gehad bij Rachel in Eindhoven, en ik ben helemaal verbaasd en superblij!!! Het werkt, na de eerste behandeling hoefde ik al geen kousen meer aan, ik kan gewoon weer jurkjes dragen.

Rachel heeft oprecht iets in mij veranderd, ik begin volgend jaar aan een nieuwe opleiding en ik vind het erg spannend maar durf het nu wel weer aan, ik kan weer langer staan (zonder kousen) en mijn benen zijn al flink aan het veranderen en dat pas na 5 behandelingen!! De pijn van de behandelingen vind ik best te doen en ze maakt het helemaal goed met een heerlijke hoofdmassage op het eind.

Groetjes Carmen

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en