Lipoedeem dieet: voedzame voeding is het beste wat jij kunt doen voor jouw lichaam

Je lichaam voeden met de juiste brandstof, met voeding die je lijf ook echt voedt. Heel logisch eigenlijk, toch? Absoluut, maar wat is dan ‘de juiste voeding voor mijn lichaam, wat is het beste lipoedeem dieet’ hoor ik je denken. Als het gaat over voeding zijn er bijna net zoveel meningen als er mensen zijn.

Mijn zoektocht naar optimale voeding voor lipoedeem

 

En met de komst van het internet en social media is het vinden van de juiste informatie over voeding er niet per se makkelijker op geworden. Zelf ben ik, net als jij, op een bepaald punt gekomen waar ik na ging denken over de voeding die ik tot mij nam. De trigger is voor iedereen anders. Voor mij (eigenlijk moet ik zeggen ‘voor ons’) was het de komst van ons eerste kindje. Ik wilde alles natuurlijk zo goed mogelijk doen en al die kant-en-klare potjes en pakjes voelde gewoon niet goed voor mij als kersverse moeder. Dus begon ik zelf de maaltijden van onze zoon te bereiden van verse groenten en fruit. Toen ik weer wat later voor mijn Quadrivas opleiding de docu ‘Food Choices’ moest kijken, viel het kwartje echt. De link die hierin werd gelegd tussen onze hedendaagse welvaartsziektes en ons dagelijkse voedingspatroon, was voor mij en mijn gezin het grote keerpunt. Vanaf dat moment zijn wij (stapje voor stapje) begonnen aan onze reis naar een optimaal voedingspatroon. En zijn we keuzes gaan maken waarbij we onze gezondheid, vitaliteit en ons energieniveau vooropstellen.

Contact opnemen

Lipoedeem dieet: voedzame voeding is het beste wat jij kunt doen voor jouw lichaam

 

Wanneer jij lipoedeem hebt dan heeft jouw lichaam permanent last van zogenaamde ‘laaggradige ontstekingen’. Deze ontstekingen zijn een reactie van je immuunsysteem op de vetophopingen in met name je benen en armen. Het immuunsysteem wil deze namelijk opruimen. Je kunt je voorstellen dat dit proces jouw lichaam veel energie kost. Het is daarom dus belangrijk dat we ons lichaam ondersteunen met de juiste voedingsstoffen. Dit doen we door voeding tot ons te nemen die weinig energie kost om het te verwerken, maar wel veel energie oplevert.

Voeding die geen energie kost, maar energie geeft

In tegenstelling tot wat velen van ons graag willen geloven, zijn wij niet gemaakt voor de consumptie van dierlijke producten. Vlees belast onze darmen enorm, omdat het moeilijk te verteren is. Het kost ons lichaam veel energie om het te verwerken. Waar groente en fruit al na zo’n veertig minuten verteerd zijn in de maag, kan dit bij rood vlees wel vijf uur duren. Ook triggert het allerlei ontstekingsreacties in ons lichaam. Iets waar wij vrouwen met lipoedeem (permanent laaggradige ontstekingen) al meer dan genoeg last van hebben. En bovendien zit het vol schadelijke stoffen, zoals pesticide, antibiotica, hormonen, steroïden, heemijzer en verzadigd vet. Deze stoffen zijn allemaal schadelijk voor je gezondheid. Lipoedeem en zuivel is wat mij betreft ook geen gouden combinatie. Welke voeding bij lipoedeem dan wel goed is?

Plantaardig eetpatroon is het perfecte lipoedeem dieet

Om dus te zorgen dat mijn lijf niet extra belast wordt, door moeilijk te verteren dierlijke producten, kies ik heel bewust voor een plantaardig eetpatroon.  Wat mij betreft is dit het lipoedeem dieet. Dit is makkelijk te verteren en geeft je veel energie. Plantaardige producten zoals fruit, groenten, kiemen maar ook zaden, noten en pitten zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen als vitamines, mineralen en ja, zelfs rijk aan eiwitten. Kies je daarnaast zoveel mogelijk voor ‘biologisch‘? Dan beperk je ook nog eens de hoeveelheid pesticide en kunstmest waar je voeding aan is blootgesteld. En zo voorkom je dat dergelijke schadelijke (chemische) stoffen in je lichaam terecht komen. Als iemand mij dus de vraag stelt: wat voor dieet bij lipoedeem? Dan is mijn antwoord zo natuurlijk mogelijk plantaardig.

Ben je benieuwd naar lipoedeem en voedingssupplementen? Ik heb een blog geschreven over voedingssupplementen voor een optimale gezondheid.

Wij helpen jou graag op weg naar een gezond en vitaal leven

Net als voor de meesten van jullie was het ook voor ons enorm overweldigend om de stap te zetten naar een Plant Based dieet. Na bijna veertig jaar je eetpatroon volledig omgooien, is geen kleine stap. Het is daarom belangrijk dat je niet te streng bent tegen jezelf. Het hoeft niet meteen perfect. Elke stap is er één die je dichter brengt bij een gezond en energiek leven!

Wij zijn er, net als velen met ons, van overtuigd dat een plantaardig eetpatroon de beste optie is voor mens, dier en milieu. Het is beter voor je lijf, het is vrij van dierenleed en het heeft bij verre de minste impact op de natuur om ons heen. Kortom het is gezond én duurzaam.

 

De aarde netjes achterlaten

Wij willen de aarde het liefst precies zo achter laten als we haar vonden. Helaas is dat niet meer haalbaar. Maar wij (jij en ik) kunnen wel ons steentje bijdragen! Met name door minder, of zelfs geen dierlijke producten te eten of drinken. Echter, zo weten wij uit eigen ervaring, is de weg naar een gezond en duurzaam leven niet bepaald een kant-en-klare maaltijd. Je zult je weg moeten vinden in een overvloed aan informatie, goed bedoelde adviezen en producten met lange ingrediëntenlijsten vol onbegrijpelijke termen. En dat kan verdomd lastig zijn! En juist daarom willen wij jou graag helpen. Dit doen we bijvoorbeeld door je een kijkje te geven in onze eigen keuken via social media (dus volg ons als je dat nog niet doet).

 

Persoonlijk voedingsadvies – dieet bij lipoedeem

Maar daarnaast kun je ook terecht voor persoonlijk advies. Inmiddels zijn wij zelf bijna tien jaar dagelijks bezig met gezonde voeding en het beste dieet voor lipoedeem. Met onze eigen ervaringen (jarenlang zoeken, uitproberen, proeven en bijstellen) als fundering. En daar bovenop een grote interesse voor een gezonde levensstijl. Wij staan jou graag bij op het gebied van voeding en de transitie naar een ‘Whole Foods, Plant Based’ LifeStyle – een goed lipoedeem dieet.

Download ter kennismaking hier jouw One Day Meal Plan gratis en maak kennis met plantaardig eten.

Contact opnemen

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en