De ervaring van Krista

“... dat ze weet wat je ervaart omdat zij zelf ook Lipoedeem heeft maakt het uitleggen makkelijker.”

Al zolang ik mij herinner heb ik “dikke” benen en billen. Hoe veel ik ook trainde en op mijn eten lette of zelfs een streng dieet volgde, alles werd slanker maar mijn benen veranderden nauwelijks. Super frustrerend en het maakte mij ook erg onzeker (nog steeds eigenlijk). Ik heb altijd het idee gehad dat ik niet genoeg mijn best deed.

Voor mijn zwangerschap had ik weinig pijnklachten, wel vaak zware en vermoeide benen in de zomer. Dit verergerde 10 jaar geleden toen ik in een zwangerschaps traject terecht kwam en extra hormonen moest spuiten. In mijn zwangerschap hield ik nog eens extra vocht vast. Mijn benen werden nog zwaarder en de structuur veranderde ook. Nog steeds niet wetende dat ik Lipoedeem had.

Na mijn zwangerschap probeerde in weer op gewicht te komen. Ondanks begeleiding van een Personal trainer, intensief sporten en een voedingsschema bleven mijn benen nagenoeg onveranderd en kreeg ik alleen maar meer klachten en blessures. Toen ik voor een blessure bij een bekkenfysio terecht kwam kreeg ik voor het eerst te horen dat de kans groot was dat ik lipoedeem heb en dat mijn pijnklachten en blessures wel eens daar mee te maken konden hebben. Thuis ben ik direct gaan googlen en helaas herkende ik me direct in het beeld, best confronterend. Ik heb een afspraak gemaakt met een huidtherapeut om het zeker te weten. ook zij bevestigde helaas Lipoedeem. Na een aantal afspraken had ik het idee dat ik daar niet verder zou komen. Ondertussen ging mijn zoektocht verder en zo kwam ik via social media terecht bij Quadrivas Eindhoven.

Wat mij bij de Quadrivas therapie aanspreekt, is dat niet de symptomen worden bestreden maar echt de oorzaak wordt aangepakt.

Tijdens mijn intake met Rachel voelde ik me direct op mijn gemak. Ze is erg betrokken en gedreven en altijd een luisterend oor. Rachel heeft enorm veel kennis over Lipoedeem en dat geeft vertrouwen, dat ze weet wat je ervaart omdat zij zelf ook Lipoedeem heeft maakt het uitleggen makkelijker.

De behandelingen zijn niet geheel pijnloos, het verschilt per week bij mij maar je went er snel aan. Rachel sluit de behandeling altijd af met een heerlijke ontspannende gelaatsmassage waardoor je de rest direct bent vergeten. Ik heb inmiddels 22 behandelingen achter de rug maar ik ben er nog niet. Ik had stiekem gehoopt al meer resultaat te hebben maar ik heb nog wat meer geduld nodig. Mijn benen zijn gewoon zieker dan gedacht. Ik heb alle vertrouwen in Rachel en het proces dus we gaan vol goede moed verder met het traject.

Krista

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en