De ervaring van Marilene

“Ik ging figuurlijk minstens 10 kilo lichter de deur uit en voelde mijn benen léven!”

In 2015 werd ik via een Facebookpagina getriggerd door @Ludy de Wit – Van der Veer. Zij liet ons weten dat er in Amsterdam een therapievorm was die haar een pijnvrij bestaan bracht bij Lipoedeem. En dat niet alleen, het lichaam ging ook zelf aan de slag om alle vetophopingen op te ruimen.

In 2011 werd Lipoedeem bij toeval vastgesteld, er werd verteld dat ik mijn leven lang steunkousen zou moeten dragen.

Het beeld van steunkousen is voor niemand een goed vooruitzicht maar voor een begin twintiger hartje zomer zeker niet. Die steunkousen kwamen er, de steunbroek ook. Moet plastic handschoenen hees ik me in dat harnas, menig traantje werd vergoten.In de zomer kon ik niet op een stoel zitten van de pijn, de rand van de stoel sneed in mijn benen. Ondanks mijn toen maat 40 voelde ik me loodzwaar.

Lymfedrainage gaf verlichting als ik op de tafel lag, paar uur erna al niet meer. Maar wat was het fijn om even die tijdelijke verlichting te hebben. LPG ontdekte ik en met goede moed ging ik dat proberen. De verlichting duurde wel 3 dagen! Ik schafte een Wellbox aan voor thuis en ging het zelf doen, scheelde veel geld en met name tijd. De steunkousen verdwenen al langzaam uit beeld en ik kon al beter bewegen en ook vaker pijnvrij zitten.

Toen ik in 2015 bij Alyna in Amsterdam kwam (2 uur rijden in totaal zonder file) startte het traject met de eerste behandeling die me al liet zweven. Ik ging figuurlijk minstens 10 kilo lichter de deur uit en voelde mijn benen léven! De behandelingen waren een mengeling tussen enorm afzien en fijn relaxen, een bewuste keuze van Alyna die ervoor zorgde dat mijn lichaam niet teveel in de stress schoot. Iedere therapie viel in het niet bij wat Quadrivas voor me deed.

Geen blauwe plekken meer, geen drukpijnen meer, normaal aangeraakt kunnen worden, een puppy op schoot kunnen hebben, een vrijpartij zonder dat ik het steeds uitgilde, lange wandelingen, op vakantie kunnen naar zowaar ook warme landen.

Er ging een wereld voor me open, zowel op werkgebied als privé bloeide ik enorm op en veranderde ik van een huismus in iemand die graag op pad ging en ondernemend was. Die steunkousen? Die draag ik nooit meer, wel pleeg ik iedere 3 maanden onderhoud door middel van een Quadrivas behandeling bij Rachel, een kado aan mezelf. Niet alleen een lichamelijk kado maar zeker ook psychisch, wat ben ik veranderd!

Kun je nog merken dat ik feitelijk chronisch ziek ben? Wanneer ik een slechte dag heb wel, dan ben ik wat stram en heb ik soms bij een aanraking een abnormale pijnreactie. Of als het heel warm is dan heb ik het minder naar mijn zin omdat toch mijn handen vollopen, maar daar ben ik dan niet enig in, heel Nederland kreunt en steunt dan onder de warmte. Een airco works like a charm en die heb ik dan ook aangeschaft. Verder let ik op wat ik eet, zo min mogelijk bewerkte producten, toegevoegde suikers, bij voorkeur mijden van “witte” producten en granen. Daarnaast beweeg ik met heel veel plezier dagelijks minimaal 30 minuten en dat voelt heel goed, ik verzuur ook minder snel en bouw zowaar spieren op.

Een memorabel moment was een val tijdens wintersport, ik ging keihard onderuit en vreesde de bizarre zwarte plekken die het me zou opleveren op het been waarop ik viel. Stijfheid, pijn bij bewegen en alle andere toeters en bellen. Maar nee, ik had de dag erna een gering blauw plekje dat ik nagenoeg moest zoeken! En die skischoenen…die worden nooit pantoffels maar ze zijn nu tenminste niet na 2 dagen skiën een hel om aan te trekken omdat mijn schenen bont en blauw zijn.

Ik schrijf dit vanaf Ibiza, waar ik tot mijn vreugde ook bruin wordt (dat werd ik nooit) en geen enorme pijnen heb vanwege de warmte (30+). Waar ik wel baantjes trek in het zwembad omdat stilzitten niet goed voor me is en ik veel te veel verkeerde dingen eet die me vast terug leiden naar Rachel. Maar dat is totaal geen straf, ik kijk vooral uit naar de hoofdmassage 😉

Kortom, Quadrivas was voor mij een life changer. En de nawerking duurt járen, het is niet zo dat ik meteen enorm af viel maar ik ben nu 7 jaar later wel enorm stabiel qua gewicht en heb een gladde mooie huid waar menigeen zonder Lipoedeem een positieve opmerking over maakt.

En de kosten dan?Ja, Quadrivas kost veel geld lijkt. Lijkt omdat je wel 2 uur op de behandeltafel ligt en de therapeut tijdens de 2 uur heel intensief met je bezig is. 190 euro voor 2 uur Quadrivas of 35 euro voor een half uur Lymfedrainage (140 euro voor 2 uur dus)..een no brainer voor mij.

Als ik terugblik waren mijn behandelingen twee vakanties of een paar jaar minder kleding kopen in totaal qua kostprijs. De vakanties en de kleding waar ik nu meer van geniet en beter in pas.

Het kost ook veel tijd maar is iedere seconde waard geweest. Ik denk niet dat ik de werkzaamheden die ik de afgelopen jaren heb gedaan had kunnen doen met een continue pijn die mijn concentratievermogen negatief beinvloedde. Diezelfde werkzaamheden leveren een veel hoger salaris op dan wat ik zonder die concentratie kon doen. De optelsom in cijfers verslaat zeker niet de lifechanger die Quadrivas voor mij was en is maar speelt voor iedereen wel mee.

Als je vragen hebt, stuur me gerust een bericht, ik help je graag!Daarnaast heb ik met nog een aantal dames waaronder Ludy de Facebook pagina “Gezond en Fit met Lipoedeem” waar je terecht kunt met al je vragen en positieve vibes als het gaat om goed omgaan met onze ziekte.

Shout out naar Rachel van Quadrivas Eindhoven, buiten dat ze precies weet hoe mijn lijf het beste aangepakt moet worden is het ook een bijzonder mooi mens die de tijd voorbij doet vliegen als ik er ben. Het is tegenwoordig gewoon een uitstapje naar Rachel in plaats van “gewoon” therapie. En die twee uur reizen heb ik er nog steeds met alle liefde voor over!

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en