De ervaring van Susanne

“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil. Tegenwoordig kan ik wel naar de stad en daarna de hond uitlaten.”

Mijn leven met lipoedeem;

Rond m’n twintigste realiseerde ik me dat er toch iets niet klopte aan mijn benen. Vooral net boven m’n enkels leek het altijd wat te dik, alsof er vocht zat. Verder was ik super slank met een lengte van 178 cm en gewicht 60 kg.

Door de jaren heen ontwikkelde zich ook nog spataders op m’n benen. Gelukkig bleef lipoedeem vrij lang alleen beperkt tot mijn onderbenen. Tijdens en na mijn zwangerschap op mijn 41ste nam lipoedeem toe.

Natuurlijk wist ik nog steeds niet dat het een naam had. Daar kwam ik op m’n 46 ste achter na een bezoek aan de huidtherapeut. Conclusie: steunkousen aan en er mee leren leven.

Van steunkousen werd ik niet blij. Na drie dagen steunkousen dragen tot aan mijn liezen, had ik het gehad met die ondingen. Met steunkousen is niet fijn, maar zonder is vaak ook heel lastig i.v.m. lang staan en veel lopen. En hoe meer mijn gewicht toenam, hoe meer last ik kreeg.

Dus lette ik altijd goed op m’n gewicht. Wat me gelukkig ook aardig lukte, maar niet altijd even makkelijk was. Steunkousen tot onder de knie bleek uiteindelijk de beste oplossing en goed om te doen. Alleen werden door de jaren heen m’n knieën steeds dikker en pijnlijker.

Een aantal jaren geleden ben ik onder behandeling geweest van een Mesoloog. Dat deed veel goed. Opeens kon ik m’n steunkousen vaker uit doen. Wat m’n knieën ten goede kwam. Sindsdien heb ik ze nog maar zelden aan. Maar de pijn en vermoeidheid bleef wel een probleem af en toe. Wel naar de stad kunnen gaan en daar rondlopen, maar vervolgens eenmaal thuis geen benen meer over hebben om de hond nog uit te laten. Lastig!

Een aantal jaren geleden las ik een artikel over Quadrivas Therapie. Zou het echt zo goed werken? Ik was sceptisch!

Na veel erover gelezen te hebben, ben ik onlangs begonnen met therapie. Al na de eerste behandeling merkte ik zo’n verschil. Tegenwoordig kan ik wel naar de stad en daarna de hond uitlaten. En zelfs nog in de keuken gaan staan om te kokkerellen of de tuin doen.

Ik ben zo blij dat ik dit ben aangegaan!

Susanne (60 jaar)

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en