Een goede gezondheid is onbetaalbaar!

We zouden daar dus allemaal veel meer tijd en energie in mogen steken. Daarom heb ik een top 10 gemaakt van stappen die jij vandaag nog kunt zetten om gezonder te gaan leven;

1. Zet jouw gezondheid op nummer één.
Neem je gezondheid heel serieus. Het is tenslotte de basis van alles!

 

2. Streef niet naar perfectie.
Als je alles perfect wilt doen, of wacht tot het juiste moment dan begin je nooit! Dus wacht niet af maar start vandaag.

 

3. Zelfliefde is alles.
Wanneer je niet van jezelf houdt dan lukt er niets op deze lijst. Investeer daar actief in. Leer om te houden van wie jij bent, en laat ‘wie je denkt te moeten zijn’ los.

 

4. Gezonde voeding.
Zonder voedzame voeding kan jouw prachtige lichaam niet functioneren. Kies dus voor voedzame voeding (fruit en groenten) in plaats van pakjes en zakjes.

 

5. Kies voor biologisch.
Kies zoveel mogelijk voor biologische groenten en fruit om de blootstelling aan pesticide te beperken.

 

6. Eet voldoende (30gr per dag) vezels.
Vezels zorgen voor een goede spijsvertering en voeren afvalstoffen af. Daarnaast vergroot een te kort aan vezels de kans op hart- & vaatziekte, darmkanker en suikerziekte.

 

7. Drink voldoende water.
Het helpt bij de opname van voedingstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. En houdt ons lichaam op temperatuur. Zo reken je uit hoeveel water jij dagelijks moet drinken: Gewicht x 3 / 100 = Liters water.

 

8. Beweeg voldoende.
Vele van ons hebben een zittend beroep en bewegen we dus veel te weinig. Neem dus de trap en wandel tijdens de lunch of na je avondmaal. Beweeg iedere dag! En probeer zeker 3x per week te gaan sporten.

 

9. Drink geen alcohol.
Allereerst vergroot het drinken van alcohol de kans op allerlei soorten kanker, veroorzaakt leveraandoeningen en het kan de hersenen en ons zenuwstelsel beschadigen. Daarnaast, als jij wilt afvallen, is alcohol wel het laatste wat je wilt drinken. Alcohol onttrekt namelijk bepaalde mineralen die nodig zijn voor vetverbranding.

 

10. Stop met roken.
Ik verbaas me nog steeds over hoeveel mensen ik zie roken. Ik hoef je niet meer uit te leggen hoe slecht roken voor ons is. Voor onze longen maar ook voor bijvoorbeeld onze huid.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en