Een kijkje in mijn praktijkruimte

In 2017 ben ik begonnen als Quadrivas therapeut, toen nog in Eindhoven. Vandaar ook de naam met de toenmalige locatie erin. Inmiddels zijn we verhuisd naar het nabijgelegen Nuenen waar we in 2019 een nieuwe praktijkruimte gerealiseerd hebben.

Vandaag wil ik jullie een klein kijkje geven in mijn praktijk. Een ruimte die mij erg aan het hart gaat! Ik krijg regelmatig te horen van cliënten dat het zo’n fijne ruimte is. Zo open en licht. Dat doet mij erg goed omdat dit natuurlijk ook ons uitgangspunt was. Om een ruimte te creëren waar mensen zich prettig zouden voelen. Een ruimte die rust geeft en waar mensen zich thuis voelen.

 

Dit is belangrijk omdat, wanneer mensen bij ons komen voor de Quadrivas Therapie, er niet alleen fysiek iets in gang wordt gezet. Maar vaak ook mentaal. Er wordt door de massage veel los gemaakt in het lichaam. En door de gesprekken die ik tijdens de behandelingen met de vrouwen op mijn behandeltafel voer, komt er ook op het geestelijke vlak van alles los. Dit kunnen frustraties zijn vanwege de lipoedeem klachten. Maar ook oude trauma’s die opgeslagen zijn in het lichaam. Ik maak dit dagelijks mee.

 

Lipoedeem heeft natuurlijk ook heel veel impact op het leven van de vrouwen die er mee te maken krijgen. Bijvoorbeeld door onbegrip van hun omgeving of door een gebrek aan kennis bij een zorgverlener. Hierdoor kunnen psychische klachten ontstaan zoals angsten of depressie. Daarnaast merk ik vaak dat vrouwen ‘oud zeer’ met zich meedragen. Een nare gebeurtenis uit het verleden die loskomt tijdens de behandelingen. Dit brengt een stukje bewustwording met zich mee die bijdraagt aan het helingsproces.

 

De sfeer in de praktijk en de klik die je hebt met de behandelende therapeut zijn daarin natuurlijk erg belangrijk, ‘het moet goed voelen’. Voor mij, maar vooral voor jullie!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en