Kiemen, bommetje vol gezonde voedingsstoffen!

Kiemen, ook wel spruiten genoemd, zijn de uitlopers van zaden. De kiem bevindt zich in feite tussen het zaad en de jonge plant in. Dit is het meest vitale stadium.

In slechts een paar dagen vindt deze ontwikkeling van zaadje naar de kiem plaats. De hoeveelheid gezonde voedingsstoffen in de kiemen is bijna niet te evenaren.

Kiemen bevatten grote hoeveelheden antioxidanten. Antioxidanten is een verzamelnaam voor een breed scala aan stoffen die aanwezig zijn in groente en fruit. Denk hierbij aan vitamines (E en C), mineralen, spoorelementen als selenium, zink en bioactieve stoffen. Antioxidanten maken zogenaamde ‘vrije radicalen’ onschadelijk in ons lichaam. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen berokkenen aan onze cellen en weefsels. Ook zijn er aanwijzingen dat vrije radicalen een rol spelen bij verouderingsprocessen.

Je kunt kiemen heel makkelijk toevoegen aan je eetpatroon. Door bijvoorbeeld kiemen op een cracker te doen met wat hummus, sla en avocado. Maar ook in een gezonde salade zijn ze een smakelijke toevoeging. De mogelijkheden zijn eindeloos. En ze zijn een hele gezonde toevoeging aan je eetpatroon.

💚

Tip: Je kunt tegenwoordig ook allerlei kiempotjes en kiempakketten krijgen waarmee je zelf je kiemen kunt kweken. Enorm leuk om te dienen zo heb je ze altijd voorhanden.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en