Op vakantie 🏖 met lipoedeem

Vanaf vandaag begint ook in het Zuiden des Lande de zomervakantie. Even een paar weken heerlijk genieten, ontspannen en tijd doorbrengen met je gezin. Maar hoe past je lipoedeem nou in dit verhaal?

Op vakantie laten we allemaal de teugels wat meer vieren. We letten wat minder op onze voeding. Drinken wat vaker een wijntje. En het sporten staat vaak ook op een laag pitje. Maar wat brengt dit je nou eigenlijk?

 

Natuurlijk is het goed om even te ontsnappen aan je dagelijkse sleur. Even de boel de boel laten. Maar ik ervaar zelf steeds vaker dat ik me beter voel wanneer ik hierin ‘de middenweg bewandel’. En probeer om toch wat meer in mijn dagelijkse routines te blijven…

 

Voeding 🥑
Ongezonde voeding, daar word ik gewoon echt niet meer gelukkig van. Na drie dagen ontbijten met broodjes komen ze mijn neus uit en snak ik naar een gezonde smoothie. En dus nemen wij tegenwoordig onze blender mee op vakantie. Zodat we de dag gewoon kunnen beginnen met een gezond ontbijtje. Je zult gaan merken dat vasthouden aan je gezonde routines toch uiteindelijk het beste is voor je.

 

Beweging 🏄‍♀️
Heel de dag op het stand hangen is niks voor ons. Ondanks dat de mannen echte waterratjes zijn vinden we het ook heerlijk om de omgeving te ontdekken. Lekker wandelen met heel het gezin. Zo blijf je toch in beweging. En wil je wat meer blijven sporten (tip van Eddie) koop dan een set elastieken. Hiermee kun je een hele intensieve work-out doen en ze passen heel makkelijk in je (strand)tas.

 

Vliegen 🛩
Zoals jullie weten ben ik persoonlijk geen voorstander van steunkousen. Voor vrouwen met lipoedeem die gaan vliegen en dus lange tijd stil moeten zitten, raad ik toch steunkousen aan. Dit geeft een goede ondersteuning tijdens de lange zit. Lipoedeem benen lopen nu eenmaal sneller vol met vocht. Dus door het gebruik van steunkousen tijdens de vlucht kun je jouw systeem ondersteunen. Maar doe ze na aankomst op de bestemming weer uit en geeft je benen dan weer ademruimte.

 

Maar bovenal, geniet van jullie welverdiende vakantie lieverds! Namens ons allemaal een heerlijk zomervakantie gewenst!

 

💋 Rachel & de mannen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en