De ervaring van Arina

“Het voelt als een wonder en het voelt heerlijk om energieker en zelfverzekerder te zijn dan ooit.”

Lipoedeem

Een jaar of tien geleden kwam ik dat woord tegen op internet toen ik zocht op “dikke bovenbenen, afvallen lukt niet”.

De gedachte dat ik dat misschien ook zou hebben stopte ik zo vlug en ver mogelijk weer weg. In de jaren die volgden struggelde ik met tekort aan energie, dingen steeds minder zien zitten, me schamen voor mijn lichaam en toenemende pijnklachten. Aan het einde van de zomer in 2019 ging ik naar de huisarts omdat de pijn in mijn benen (die er dus vooral in de zomer was) me zo belemmerde dat ik mijn dagelijkse dingen niet meer normaal kon doen. De huisarts wist het ook niet en gaf aan dat er misschien sprake zou kunnen zijn van inwendige spataderen dus als ik wilde kon ik naar de dermatoloog gaan.

In plaats van een afspraak te maken stak ik opnieuw mijn kop in het zand want de temperatuur ging weer omlaag, mijn pijnklachten werden veel minder en ik ging weer een nieuw dieet proberen en naar de sportschool om kilos kwijt te raken voor de volgende zomer. (Tevergeefs) Als na een aantal maanden de assistente van de dermatoloog me niet had gebeld of ik die afspraak nog wilde maken had mijn verhaal wel eens heel anders kunnen verlopen…

De diagnose luidde Lipoedeem en het advies was afvallen tot een gezond BMI, de rest van mijn leven gezond eten, veel sporten en hopen dat het niet erger worden zou dan nu. Ik was erg van slag en ben het hele internet af gaan speuren naar informatie, ik wilde me niet neerleggen bij zo’n hopeloos advies. Maar wat ik las was niet hoopgevend en ik sloot me aan bij diverse social media groepen van lotgenoten waar ik goede berichten hoorde over Quadrivas Therapie. Dat werd voor mij optie één en als het niet anders kon overwoog ik ooit ergens een keer liposuctie als optie twee. Ik liet me op de wachtlijst zetten en kreeg ondertussen compressie therapie en steunkousen. Dat hielp een beetje maar niet genoeg.

Na ongeveer twee jaar was ik nog niet aan de beurt en vroeg ik Rachel mij op de wachtlijst te zetten; een eind van huis maar ik werd een beetje wanhopig. In januari kreeg ik bericht dat ik kon komen voor een intakegesprek, dat was het begin van mijn nieuwe leven/benen.

De eerste behandelingen waren erg pijnlijk maar Rachel loodste me er doorheen. Er gebeurde van alles: ik ging gezond eten met het idee dat ik de therapie wilde ondersteunen en het onderste uit de kan wilde halen. Gewoon gezond eten, geen dieet maar voeden ipv vullen, variëren en zo min mogelijk geraffineerde suikers. Ook meer water en (kruiden)thee drinken en zo ging ik veranderingen merken. Ik had minder pijn, meer energie, kon na een poosje de trap weer oplopen zonder brandende bovenbenen en ademnood. Ook veranderde lanzaam de vorm van mijn benen, er gingen centimeters vanaf en de structuur van mijn huid werd beter. Het voelt als een wonder en het voelt heerlijk om energieker en zelfverzekerder te zijn dan ooit.

Voor mij is het een succesverhaal en dat gun ik iedereen die weet wat ik bedoel met het leed wat lipoedeem heet.

Liefs,

Arina

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en