Smoothies: Makkelijk, Lekker & Gezond

Zoals jullie inmiddels denk ik wel in de gaten hebben, zijn wij in ons huishouden gek op ‘smoothies’. Zelf eet ik dagelijks een heerlijk ‘smoothie bowl’. Smoothies zijn een uitkomst voor iedereen die op een redelijk simpele manier meer verse groentes en fruit wil eten.

Het eerste wat in de kan van mijn blender gaat is een bommetje vitaminen C in de vorm van een geschilde sinaasappel 🍊 citroen of kiwi. Vitamine C is een wateroplosbare vitamine en wordt direct opgenomen in je bloed. Vitamine C ondersteund o.a. je weerstand. Is ook belangrijk voor je huid (vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen!), tanden en bloedvaten. En bevordert de opname van ijzer in je bloed.

 

Wij Nederlanders hebben vaak moeite om voldoende groentes te eten. Mijn advies is dan altijd om je inname van groentes te spreiden over de dag, dus bij elke maaltijd. In mijn smoothie bowl gaat daarom altijd twee stevige handen spinazie (of boerenkool, snijbiet, palmkool, postelein etc). Groene groentes 🥦 zijn rijk aan ‘chlorofyl’. Dit stofje is goed voor je gezondheid en vitaliteit. Het helpt je lichaam bij het afvoeren van afval- en toxische stoffen.

 

Naast bladgroen zijn bananen 🍌 een vast onderdeel van onze smoothies. Er gaan hier letterlijk dozen bananen doorheen in de maand. Bananen zijn onze brandstof en dus eten we die veel. Bananen zijn o.a. rijk aan zoals vezels, mangaan, koper, B6 en kalium. Bananen zijn ook een hele goede match met de bacteriën (darmflora) in je darmen. Wat op haar beurt weer heel goed is voor je immuunsysteem.

 

Het laatste ‘vaste ingrediënt’ zijn de blauwe bessen. Blauwe bessen helpen bij het uitschakelen van zogenaamde ‘vrije radicalen’ die onze weefsels en cellen kunnen aantasten. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine C & K en het mineraal mangaan.

 

Je kunt je smoothie verder naar eigen smaak aanvullen met ander fruit zoals, mango, aardbeien of peer. Of een handje walnoten en wat lijnzaad. En in max. 10 minuten heb je een heerlijke maar vooral gezonde maaltijd bereidt.

Protip: Een goed kwaliteit blender maakt echt het verschil!

 

Klik hier voor de Blender die wij dagelijks gebruiken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en