Veel vrouwen met lipoedeem schamen zich voor hun lichaam

De komende dagen wordt het flink warm in Nederland. In het zuiden zelfs kans op een tempratuur van 40 graden. Dit is vaak extra lastig voor vrouwen met lipoedeem.

Veel vrouwen met lipoedeem schamen zich voor hun lichaam. Ze vinden zich te dik of vinden hun benen lelijk. Hier hebben alle vrouwen wel last van denk ik, maar vrouwen met lipoedeem nog veel meer helaas.

 

In tegenstelling tot een fris en vrolijk zomerjurkje, wordt er eerder gekozen voor (zwarte) kleding die afslankt. En vooral voor kleding die de benen verstopt. Dit is met deze zomerse tempraturen natuurlijk allesbehalve prettig. Om nog maar niet te spreken over eventuele steunkousen.

 

Ook wanneer je lipoedeem hebt, heeft je lichaam natuurlijk behoefte aan verkoeling. Dit kan al het voelen van een briesje op de blote huid zijn. Dit ervaar je natuurlijk veel meer in een zomers jurkje dan in lange broek of steunkousen. Uiteindelijk komt het allemaal weer terug op dat ene woord; zelfliefde. Jezelf prettig voelen bij wie je bent en hoe je eruit ziet. Dit is een onderwerp wat ik erg belangrijk vind en waar ik bijvoorbeeld ook in mijn vrouwencirkels op terug kom.

 

Wanneer jij je comfortabel voelt met jouw lichaam zul je eerder dat zomerse jurkje aan durven. Dat is natuurlijk heerlijk met deze mooie dagen. Maar werkt ook door in de rest van je leven. Wanneer jij je zelfverzekerd voelt, jezelf mooi vindt, positief in het leven staat en trots bent op wie je bent of wat je doet. Dan ziet alles er mooier uit. En komen er ook mooiere dingen op je pad.

 

Ik denk vaak terug aan wat Roos laatst zei; ‘Je bent niet je benen’. Dus laat ze niet bepalen wat je doet of wat je draagt. Begin desnoods klein, koop dat leuke zomerjurkje en draag het lekker rondom huis, als je een blokje om gaat met de hond of gaat wandelen met je partner. En geniet van dit mooie weer!

 

Want vergeet niet, de zon is gezond. Ze geeft ons vitamine D, helpt tegen stress en is o.a. goed voor onze bloeddruk. Maar later meer daarover.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en