Vermoeidheid na een Quadrivas behandeling

De Quadrivas massage heeft op vele vlakken een positieve uitwerking op zowel lichaam als geest. Het stimuleert je doorbloeding en geeft je energie. Het werkt ontspannend omdat je stresslevels dalen. En het versterkt de balans tussen lichaam en geest.

Toch voel je je na een massage niet altijd meteen beter… Een Quadrivas behandeling is echt topsport voor zowel lichaam als geest. We zien dan ook vaak dat cliënten klagen over hoofdpijn, vermoeidheid of een beurs gevoel. Sommige ervaren daarnaast ook dat ze wat emotioneler zijn, omdat er vaak ook geestelijk veel loskomt tijdens een behandeling. Allemaal hele normale en verklaarbare reacties.

 

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. De Quadrivas massage brengt warmte in het lichaam waardoor bloedvaten verwijden en meer vocht naar je organen wordt gebracht. Het lymfestelsel gaat meer vocht en afvalstoffen afvoeren. Hiervoor is het belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Is dit niet het geval dan kan dit die vervelende hoofdpijn veroorzaken. Drink dus voldoende water. Zowel voor- als na de behandelingen.

 

Sommige cliënten ervaren vermoeidheid na hun behandelingen. 😴 Dit is niet zo gek. Het zelfhelend vermogen van ons lichaam wordt aangesproken. De extra prikkels die onze bloedvaten- en lymfestelsel krijgen om harder te gaan werken kost ons lichaam veel energie. Neem daarom rust na je behandelingen. Een goede nachtrust maar zeker ook ‘actieve rust’, bijvoorbeeld in de vorm van een wandeling (meer daarover in een eerdere post).

 

Ook wanneer ik zelf behandeld word door een collega voelt mijn lichaam beurs aan. Je kunt dit vergelijken met spierpijn. Er ontstaan microscheurtjes in het (spier)weefsel. Je lichaam gaat hard aan de slag om deze scheurtjes te herstellen. Gelukkig gaat herstel vaak snel omdat de Quadrivas massage zorgt voor extra doorbloeding.

 

Tips;🚰 Drink voldoende water voor- én na de behandelingen. Neem voldoende (actieve) rust. En gun jezelf de ruimte om te voelen wat de massage met je lichaam en geest doet. De bijwerking zijn niet altijd even prettig maar hebben zeker een functie!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en