Waarom plantaardig 🌱 eten mij helpt met mijn lipoedeem

Aangezien ik het niet onder stoelen of banken steek dat ik een groot voorstander ben van een plantaardig eten, wordt mij vaak gevraagd waarom ik deze keuze maak. Een plantaardig eetpatroon heeft een aantal concrete voordelen voor vrouwen met lipoedeem;

Lipoedeem en ontstekingen

Vrouwen met lipoedeem hebben permanent last van laaggradige ontstekingen in hun lichaam. Dit is een reactie van ons immuunsysteem op de vetophopingen die deze pijnlijke ziekte kenmerken. Dit is ook de rede dat wij die pijnlijke benen ervaren.

Dierlijke producten geven ook ontstekingsreacties in ons lichaam. Groentes en fruit daarentegen geven een tegenovergestelde reactie, en zijn juist vaak ontsteking remmend. Ik kies er dus bewust voor om mijn lichaam, dat het al zwaar genoeg heeft door de lipoedeem, zo min mogelijk te belasten met onnodige processen en ontsteking triggers.

 

Lipoedeem en vet

Iets gaat er mis in de stofwisseling van vrouwen met lipoedeem. Vermoedelijk iets in onze hormoonhuishouding. Wetenschappelijk zijn daar geen harde bewijzen voor. Wat ik zelf heb ervaren, en zie bij mijn cliënten, is dat de lipoedeem getriggerd wordt wanneer er een verandering plaats vindt in de hormoonhuishouding. Bijvoorbeeld een zwangerschap, het slikken van de pil of de overgang. Wat de rede ook is, het lichaam heeft moeite met het verwerken van vet en gaat dit opslaan op met name de benen. We zien dan de voor lipoedeem zo kenmerkende ‘zadeltassen’ op de bovenbenen.

Ik kies daarom voor een dieet rijk aan koolhydraten en arm aan vetten. De vetten die ik eet komen uit zaden, noten, pitten of een avocado. Dus uit zogenaamde Whole Food, en zo min mogelijk uit Processed Food. Dit laatste is nooit goed voor je gezondheid!

 

Lipoedeem en herstel 💪

Daarnaast is het mijn persoonlijke ervaring dat mijn lijf veel beter om kan gaan met lipoedeem op voeding die meer energie oplevert, dan dat ze kost. Plantaardige voeding geeft mijn lijf zo ook de energie om te herstellen van een intensieve Quadrivas behandeling 💚

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en