Wat heb je toch een stralende huid

Hoe doe je dat toch, vroeg een vriendin van me laatst. Nou ‘gewoon’ gezond eten was mijn antwoord. Klinkt simpel he?

Nou dat is het dus ook. Ik haalde het al (bewust) een beetje aan in mijn laatste post waar ik de gezonde ingrediënten in onze smoothies beschrijf. Zoals je daar hopelijk gelezen hebt is vitamine C 🍊 het eerste wat er in onze blender gaat. Zoals een sinaasappel, citroen of kiwi. Of gewoon allemaal tegelijk.

 

We worden de laatste tijd helemaal platgegooid met reclames voor collageen en vitamine C serums. Want zo zeggen die slimme marketing mensen ‘Ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken’. En daar is niets aan gelogen, ons lichaam kan zelf geen vitamine C 🍋 aanmaken. Maar misschien is er wel een simpelere manier om vitamine C tot ons te nemen. Zonder naar een duur potje te grijpen met allerlei andere (chemische) ingrediënten …

 

Hoe dan? Nou gewoon zorgen voor voldoende vitamine C in je eetpatroon. En waar komt vitamine C vooral in voor? Juist, in verse (onbespoten) groente en fruit. Met name citrusvruchten (sinaasappel, citroen), kiwi’s, aardbeien, bessen, koolsoorten, paprika, tomaten, broccoli, zoete en normale aardappelen bevatten veel vitamine C. Wanneer je dagelijks voldoende groente en fruit eet, is de kans groot dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt.

 

Vitamine C is het startpunt voor de aanmaak van alle bindweefselmoleculen (ook van collageen). Vitamine C is cruciaal voor de wederopbouw van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast houdt vitamine C je bloedvaten gezond en elastisch. Dus ook je huid. Zo ondersteunt Vitamine C het natuurlijke huidherstel, waardoor plekjes en wondjes (door bijvoorbeeld acne of onzuiverheden) sneller genezen.

 

Dus voor je jouw centjes uitgeeft aan dure potjes crème, kijk eerst even of moeder natuur misschien een oplossing heeft. En geef je geld liever uit aan gezonde voeding, want dat is tenslotte de basis van een gezond lijf!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en