Werken aan de beste versie van jezelf – deel twee

Ik kreeg de afgelopen dagen echt hele lieve, leuke en mooie reacties van jullie via insta, facebook en e-mail. Ik vind dit heel fijn ❤️ omdat ik in mijn posts vaak een stukje van mijzelf stop. Zo is ‘mijn verhaal met lipoedeem’ vaak ook ‘jouw verhaal met lipoedeem’ en andersom.

Het woord ‘ervaringsdeskundige’ valt dan vaak. Maar dit doet mijns inziens te kort aan de connectie die we delen. Omdat we van elkaar begrijpen wat we doormaken.

 

Ik zie dit een beetje als mijn ‘superkracht’. Het geeft me inzicht en een connectie die mij helpt om andere te begrijpen. Door mijn eigen ervaringen weet ik vaak waar iets knelt, zowel letterlijk als figuurlijk. Zowel fysiek als geestelijk. En dit geeft mij de ingang om andere te inspireren.

 

Inspiratie, ik vind dit zelf een heel mooi woord omdat het iets los maakt in mensen. Je kunt iemand zeggen dat ze vandaag meer fruit moeten eten. Maar iets ‘moeten’ werkt vaak averechts. Als je mensen daarentegen kunt ‘inspireren’ door het zelf te doen, heeft dat veel meer effect. Het maakt mensen juist nieuwsgierig.

 

‘You can lead a horse to water, but you can’t make it drink’ 🐎

 

Ik zie inspiratie dan ook als de voeding voor de betere versie van mijzelf. En het mooiste is dat je overal om je heen inspiratie kunt vinden. Zo heb ik ook cliënten die mij juist enorm inspireren met hun expertise op bepaalde vlakken. Maar niets komt aanwaaien, daarom ga ik ook actief opzoek naar inspiratie, naar inspirerende mensen, wijze mensen en hun inspirerende verhalen. Ik vind dit bijvoorbeeld in (luister)boeken en podcasts. Maar ook in webinars, trainingen en coaching trajecten.

 

Dit vraagt om een stukje investering van jou in jezelf. Investeren in jezelf is van onschatbare waarde. En je zult zien dat wanneer ook jij die stap gaat zetten, er vanzelf nieuwe dingen op je pad gaan komen. Nieuwe inzichten, nieuwe mensen en nieuwe kansen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en