Waarom je ontbijt zo belangrijk is

Zoals jullie al vaak hebben gezien houd ik van een goed en gezond ontbijt. Dagelijks geniet ik van een grote smoothie bowl vol vers fruit een handje bladgroen en verse kruiden. Maar waarom is het nou zo belangrijk om je dag te starten met een gezond en voedzaam ontbijt?

Nou omdat je lijf er op is ingesteld om in de ochtend zoveel mogelijk energie naar je spieren te pompen! Zodat jij de kracht en energie hebt voor alles wat je die dag wilt aanpakken.

 

Wist je dat het verbranden van je ontbijt 50% meer energie kost dan het verbranden van je avondeten? Hoe meer calorieën je dus ‘s ochtends eet hoe meer je verbrandt, hoe minder je ervan opslaat.

 

Dit in tegenstelling tot ‘s avonds, vlak voor je gaat slapen, wanneer je spieren nauwelijks nog energie vragen, worden de overtollige calorieën opgeslagen in je lijf. En nee dat blijft niet wachten tot je weer opstaat, nee dat slaat je lijf op…. Als vet!

 

Zeker voor vrouwen met lipoedeem, waar er juist al een overtollige opslag van vet plaatsvindt in het lichaam, is dit niet wenselijk.  Deze vrouwen hebben er juist baat bij om hun lichaam te voeden in de ochtend. Zodat de voedingstoffen die ze tot zich nemen zo optimaal mogelijk worden verbruikt.

 

Uiteraard is het ook heel belangrijk dat deze voeding makkelijk te verwerken is door het lichaam. Voeding waar het lichaam niet allerlei extra processen voor nodig heeft voordat het opgenomen kan worden. Daarom kies ik iedere dag voor een volwaardig en plantaardig ontbijt. Maar meer daarover in een volgende post…

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Mijn Visie als Lipoedeem Coach

Mijn ‘visie’ is om samen met jou te gaan werken aan een 'plan-van-aanpak' waardoor jij je happy voelt, je gezond leeft en jij jezelf mooi vindt zoals je bent.

Lees meer over mijn Visie

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en