Van huidverslapping naar huidversteviging met de icoone®

Huidverslapping is één van de onmiskenbare signalen van het ouder worden. Wanneer we ouder worden neemt de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine af in ons lichaam. Hiermee verliest onze huid haar stevigheid en veerkracht. Door dit verlies aan stevigheid gaat het vetweefsel in onze huid onder de invloed van zwaartekracht zakken. Dit natuurlijke verschijnsel kennen we als ‘huidverslapping’.

Behandeling huidverslapping met de icoone® LASER

De Icoone combineert de effecten van weefsel-regeneratie van mechanische stimulatie (Multi Micro Alveolar Stimulation) met de werking van LED- en LASER lichtbronnen. Hierdoor worden ongeëvenaarde resultaten behaald zowel voor cosmetische als medische indicaties.

 

Dit maakt de icoone® LASER onmisbaar in de cosmetische en therapeutische huidzorg. Door deze LED en LASER toepassing wordt er maar liefst tot 43% procent meer resultaat behaald op het gebied van omtrekvermindering.

 

 

De inzet van LED voor huidverjonging

De golflengte van 650nm bevordert de celvernieuwing door de productie van collageen en elastine te stimuleren en verbetert de lymfatische microcirculatie. Voor post-operatieve toepassingen bevordert het de weefselgenezing en zorgt het voor een betere zuurstofvoorziening van de huid. Tegelijkertijd worden ontstekingen, zwellingen en pijnklachten vermindert.

 

Bodycontouring met LASER

De golflengte van 915nm stimuleert vetcellen door hun natuurlijke metabolisme (lipolyse) te activeren. Hierdoor wordt bijvoorbeeld cellulite verminderd, het lichaam versterkt maar ook de microcirculatie geactiveerd. Dit resulteert in een aanzienlijke werking van lymfedrainage.

Contact opnemen

Onnatuurlijke factoren die van invloed zijn op huidverslapping

Naast het natuurlijke proces van ouder worden waarin we (een deel van) onze jeugdige uitstraling verliezen, zijn er ook andere factoren die hierop van grote invloed kunnen zijn. Factoren die je zelf voor een groot deel kunt sturen!

 

Roken
Het roken van tabaksproducten zorgt voor een versneld verlies van elastine en collageen. Hierdoor ogen de rimpels van ‘een roker’ vaak dieper dan bij ‘niet-rokers’. Nicotine in o.a. sigaretten zorgt voor een vernauwing van de bloedvaatjes in onze opperhuid. Dit verstoort de opname van vitamine C in de huid. Vitamine C beschermd onze huid o.a. tegen vervuiling en UV-straling van de zon. En daarmee dus ook tegen veroudering.

 

Zon
Een overdaad aan zon kan de collageen en elastine vezels aantasten in met name onze diepere huidlagen. De zon is weliswaar onmisbaar voor bijvoorbeeld de aanmaak van vitamine D door onze huid. Een overdaad kan dus zeker ook negatieve gevolgen hebben en dus is het belangrijk voorzichtig in acht te nemen en te luisteren naar de signalen van jouw lichaam! Zoek de zon dagelijks op, maar ga geen uren liggen bakken.

 

Stress
Stress is eigenlijk nergens goed voor. Stress verhoogd o.a. het cortisol gehalte in ons lichaam. Cortisol zorgt voor een verminderde weerstand van onze huid en een slechter herstel. Daarnaast zorgt het voor een afname van collageen en elastine in je huid.

Van huidverslapping naar huidversteviging

Dankzij de stimulaties in het alveolaire netwerk, stimuleert een behandeling met icoone® LASER het collageen en elastine waardoor je huid direct gelift en verstevigd wordt.

Zowel cosmetische als medisch inzetbaar

De Icoone combineert de effecten van weefsel-regeneratie van mechanische stimulatie (Multi Micro Alveolar Stimulation) met de werking van LED- en LASER lichtbronnen. Hierdoor worden ongeëvenaarde resultaten behaald zowel voor cosmetische als medische indicaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lipoedeem of lymfoedeem.

 

Dit maakt de icoone® LASER onmisbaar in de cosmetische en therapeutische huidzorg. Door deze LED en LASER toepassing wordt er maar liefst tot 43% procent meer resultaat behaald op het gebied van omtrekvermindering.

 

Onderzoek naar het alveolaire netwerk door Professor Guimberteau

Professor Guimberteau heeft na jarenlang endoscopisch onderzoek in vivo een nieuw glasachtig netwerk ontdekt. Deze glasachtige, transparante vezels splitsen zich constant en verbinden zich met een ander draadje. Dit is het alveolaire netwerk met de micro vacuole.

 

Een micro vacuole bestaat uit collageen, elastine, vetten en water. Dus geen stug weefsels waar je normaal aan denkt bij bindweefsel. De vezels staan met elkaar in verbinding en kunnen veranderen van vorm en volume. Door druk en tractie veranderen de vezels van vorm. Vergelijk het met een spinnenweb; als je enkel het buitenste draadje van het web aanraakt, neemt het gehele web de trilling over en komt de spin in beweging.

 

Deze nieuwe visie op de samenstelling van het bindweefsel heeft aangezet tot het ontwikkelen van de gepatenteerde Roboderm® technologie, welke zorgt voor Multi Micro Alveolar Stimulatie (M.M.A.S.) door twee onafhankelijke, gefractioneerde gemotoriseerde rollers (Independant Motorized Rollers). Mechanische bindweefselmassage krijgt hierdoor een hele nieuwe dimensie. Door M.M.A.S wordt zowel het dieper gelegen weefsel gestimuleerd als de bovenste huidlagen.

 

Contact opnemen

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en