Rust nemen na de Quadrivas behandelingen

Hoe drukker we zijn, hoe minder rust we onszelf gunnen. Dat terwijl rust cruciaal is om scherp te blijven. Voldoende rust maakt ons juist extra productief, creatief en bovenal een stuk gelukkiger! Vaak denken we bij rust alleen aan een goede nachtrust. Voor de meeste van ons ligt dit ergens tussen de 7 en 9 uur. Dit verschilt per persoon. Maar rust is zoveel meer …

Wanneer we het over rust hebben is dit vaak in relatie tot een fysieke activiteit als sport. Wie traint heeft ook rustdagen. Op die dagen krijgt je lichaam, en ook je spieren, tijd om te herstellen van de inspanningen die je hebt geleverd in de sportschool of op het veld.

 

Maar naast fysieke kunnen we ook mentaal uitgeput raken. Bijvoorbeeld van een hectische baan of een druk gezinsleven. Ook in dit geval is het belangrijk om voor voldoende rust te zorgen. Mensen hebben dan vaak de behoefte om ‘af te schakelen’. Wat meestal betekent ‘op de bank hangen met een Netflix serie’. Natuurlijk is het heerlijk om af en toe een keer te bankhangen. Maar een rustdag hoeft niet te betekenen dat je niks doet. Een mens heeft vaak juist veel baat bij zogenaamd ‘actief herstellen’.

 

Met actief herstellen bedoelen we activiteiten met weinig impact. Zoals zwemmen, yoga of ‘s ochtends een heerlijke wandeling maken. Activiteiten die je bloedsomloop stimuleren en waarbij je zowel fysiek als mentaal ontspant. Bewegen helpt ook tegen de stijfheid die je kunt ervaren na een training. Of de stress van het dagelijkse leven.

 

Ik zie dit ook in mijn praktijk. De Quadrivas Therapie bestaat uit zeer intensieve manuele behandelingen. Dit vraagt veel van het lichaam. Vrouwen die in mijn praktijk een Quadrivas behandeling ondergaan adviseer ik daarom rust te nemen na een behandeling. Een goede nachtrust, maar zeker ook voldoende actieve rust. Zoals bijvoorbeeld een lekkere wandeling in de natuur. Dit geeft zowel de fysieke- als de mentale rust die zo belangrijk is voor ons lichaam en geest. En helpt ons lichaam te herstellen van de topprestatie die het zojuist geleverd heeft! 💪

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen?

Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Of wil je zo snel mogelijk starten met behandeling van jouw lipoedeem?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Lees mijn persoonlijke lipoedeem verhaal

Lees alles over mijn persoonlijke lipoedeem verhaal en hoe ik mijn ervaring gebruik als lipoedeemcoach.

Mijn lipoedeem verhaal

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles wat ik doe als lipoedeem coach: eigen ervaringen, gezonde voeding tips, mindset, inspirerende workshops, en nog veel meer!

"*" geeft vereiste velden aan

De persoonlijke ervaringen van mijn clienten.

Lees de ervaringen van andere
“Al na de eerste behandeling merkte ik zo'n verschil.”
  • nl
    • en